rexel hrvatska
rexel hrvatska
rexel hrvatska
xReCHARGE punionice za EV2024-04-16T15:30:59+02:00
xReCHARGE PLATFORMA

Punionice za EV ključ u ruke.

xReCHARGE je integrirana platforma za punjenje električnih vozila. Montaža, puštanje u rad i upravljanje punionice u jednom.

punionice za ev xReCharge
logo xReCharge

U svijetu koji se neprestano razvija i gdje se održivost susreće s praktičnošću, predstavljamo naše rješenje za punjenje električnih vozila Rexel xReCHARGE ponionice po principu “ključ u ruke”.

Električna vozila bez emisia i bez kompromisa utiru put u svjetliju budućnost. Njihov udio na cestama je svake godine sve veći, i ova krivulja sve više raste. Naša usluga tako rješava izazove, s kojima se susreću oni koji osim postavljanja infrastrukture za punjenje, žele njome upravljati na kvalitetan i vrlo jednostavan način, budući da osim punionica svjetski poznatih proizvođača, uključuje i montaža i puštanje u rad, kontrolu i jednostavan način plaćanja.

xReCHARGE CJELOVITO RJEŠENJE

Električne punionice – ključ u ruke

Loading...
punionica za ev wallbox
Model Nazivni tok (A) OCPP Dinamički Šifra proizvoda
WALLBOX Pulsar PRO 32 DA DA 2847895
WALLBOX SUPERNOVA 400 DA DA 2809646
NGEN EV11 16 DA DA 2849842
ETREL Inch PRO 32 DA DA 2793920
naljepnica i aplikacija
xrecharge aplikacija
montaža punionica

Jeste li zainteresirani za partnerstvo?

Ako postanete naš partner, kao instalater dobit ćete ekskluzivne pogodnosti za instalaciju xReCHARGE infrastrukture za punjenje.

kupnja punionice za električna vozila

Jeste li zainteresirani za naše rješenje?

Uz kupnju punionica renomiranih svjetskih proizvođača, nudimo Vam i instalaciju i upravljanje uz sustav plaćanja.

Cjelovito rješenje
Najčešća pitanja i odgovori

FAQ / QA

Mogu li se kod Rexela kupiti punionice za električna vozila?2024-04-16T15:32:44+02:00

Da. Surađujemo sa svjetski poznatim proizvođačima kao što su Wallbox, Etrel Landis+Gyr i NGEN. Ponuda uključuje kako AC, tako i brze i ultra-brze DC punjače te svu prateću dodatnu opremu, kao što su stupovi za montažu, RFID kartice, kabeli za punjenje i drugo

Koliko je vremena potrebno za punjenje električnog vozila?2024-04-10T08:12:26+02:00

Vrijeme punjenja varira ovisno o veličini akumulatora vozila i snazi ​​punionice. Općenito, potpuno punjenje električnog vozila može trajati od 30 minuta do nekoliko sati. Stanice za brzo punjenje (DC brzi punjači) mogu napuniti neka električna vozila do 80% kapaciteta za oko 30 minuta, dok kućno punjenje standardnim punjačem tipa 2 može trajati nekoliko sati.

Kolika je cijena punjenja električnog vozila?2024-04-10T08:11:27+02:00

Cijena punjenja električnog vozila, ovisi o cijeni električne energije i učinkovitosti vašeg električnog vozila. U prosjeku, punjenje električnog vozila kod kuće košta znatno manje od punjenja konvencionalnog vozila na benzin. Troškovi se mogu kretati od 2 do 7 centi po kilometru, ovisno o cijenama električne energije i učinkovitosti vozila.

Koje su vrste stanica za punjenje dostupne za električna vozila?2024-04-10T08:10:16+02:00

Postoje tri glavne vrste stanica za punjenje električnih vozila:

  • Razina 1: klasična „šuko“ utičnica (ne preporučuje se zbog gubitaka energije i same sigurnosti). Koristi se za noćno punjenje kod kuće i javno punjenje drugih električnih vozila.
  • Razina 2: AC punjač s već instaliranom utičnicom ili kabelom tipa 2. Omogućuju brže punjenje i obično su dostupni na javnim punionicama, polujavnim i privatnim kućama gdje žele brže punjenje i kombiniraju se sa solarnom elektranom.
  • Razina 3: DC punjač s već instaliranim kabelom – Ovi punjači omogućuju najbrže punjenje i obično su dostupni na javnim stanicama za punjenje uz autoceste i glavne prometnice. Oni mogu napuniti električno vozilo do 80% kapaciteta za oko 30 minuta.
Mogu li puniti vozilo kod kuće?2024-04-10T08:08:19+02:00

Da, električno vozilo možete puniti kod kuće, koristeći standardnu kućnu utičnicu (razina 1) ili postavljanjem stanice za punjenje (razina 2). Punjenje razine 1 je sporije, ali može biti zgodno za punjenje preko noći (općenito se ne preporučuje zbog gubitaka energije i sigurnosti samog punjenja). Punionice razine 2 omogućuju brže punjenje i preporučuju se za brže punjenje kod kuće, posebno za električna vozila s većim dometom.

Kako mogu pronaći stanice za punjenje za svoje električno vozilo?2024-04-09T10:30:11+02:00

Postoje razne mobilne aplikacije i web stranice, koje nude karte stanica za punjenje električnih vozila, uključujući one popularne kao što su xReCHARGE, PlugShare, ChargePoint i Teslina Supercharger mreža. Ove vam aplikacije omogućuju pronalaženje stanica za punjenje na vašoj ruti, provjeru dostupnosti, pa čak i pokretanje te plaćanje punjenja izravno s vašeg pametnog telefona. To je slučaj s Rexelovom xReCHARGE platformom. Osim toga, mnogi proizvođači električnih vozila nude ugrađene navigacijske sustave koji uključuju lokacije stanica za punjenje.

Kako mogu platiti punjenje svog električnog vozila na javnoj punionici?2024-04-09T10:28:12+02:00

Većina javnih punionica prihvaća plaćanje na razne načine, uključujući mobilne aplikacije, kreditne/debitne kartice i ponekad gotovinu. Neke mreže za punjenje zahtijevaju da se prvo prijavite na račun i date podatke o plaćanju, dok druge nude opciju “AD HOC” plaćanja, kao što je Rexelova platforma xReCharge.

Jesu li za korištenje punionica za EV potrebne članarine ili pretplata?2024-04-08T12:59:14+02:00

Neke mreže za punjenje mogu zahtijevati od korisnika da se prijave za članstvo ili plan pretplate, kako bi pristupili njihovim stanicama za punjenje. Ta članstva često nude pogodnosti, kao što su snižene cijene punjenja, pristup ekskluzivnim mrežama za punjenje ili prioritetni pristup stanicama za punjenje u vrijeme najvećeg opterećenja. Međutim, mnoge stanice za punjenje također nude opcije plaćanja prema korištenju, za one koji se ne žele obvezati na članstvo.

Je li moguće pratiti troškove punjenja i potrošnju?2024-04-08T12:56:51+02:00

Da, mnoge mreže za punjenje nude online platforme ili mobilne aplikacije, koje korisnicima omogućuju praćenje troškova punjenja i povijesti korištenja. Ove platforme obično pružaju detaljne informacije, kao što su trajanje sesije punjenja, utrošena energija, ukupni troškovi, pa čak i ušteđene emisije ugljičnog dioksida u usporedbi s tradicionalnim vozilima na benzin. Praćenje troškova punjenja i korištenja, može vam pomoći da bolje upravljate operativnim troškovima vašeg električnog vozila i optimizirate svoje navike punjenja. Rexelova xReCHARGE platforma uključuje to a i više.

Rexel novosti in akcije

Go to Top