Važna nam je vaša sigurnost

U Rexelu koristimo sva raspoloživa sredstva za sprječavanje i borbu protiv prijevara. Želimo vam predstaviti kako možete prepoznati i spriječiti pokušaje prijevare.

Zaštitite svoje osobne podatke

Nikada ne šaljite povjerljive podatke, kao što su lozinke, podaci o kreditnoj kartici ili SMS kodovi, putem e-pošte, SMS-a ili telefona.

Redovito mijenjajte lozinku

Ne koristite “slabe” lozinke niti koristite istu lozinku za više računa. Time se povećava izloženost vaših podataka ako je samo jedan od ovih računa hakiran, što može imati ozbiljne posljedice: hakiranje e-pošte, krađu bankovnih podataka, krađu identiteta, iznudu…

Pobrinite se da vaša sigurna lozinka ima najmanje 12 znakova s ​​najmanje tri od sljedeće četiri vrste znakova: velika slova, mala slova, brojke i posebni znakovi (kao što je !#?).

Zaštitite svoje računalo antivirusnim programom i instalirajte vatrozid

Provjerite je li softver vašeg računala uvijek ažuran, imajte instaliran antivirusni program na računalu i vatrozid.

Uzmite si vremena i, čak iu hitnim slučajevima i pod pritiskom, provjerite zahtjeve za prijenose, naloge, promjene bankovnih podataka.
  • Budite oprezni sa zahtjevima koji sadrže sve 3 sljedeće karakteristike: hitnost, inzistiranje i visok iznos.
  • Ako ste u nedoumici, nazovite svoj kontakt na uobičajeni telefonski broj, a ne onaj koji vam je dao prevarant.

Čuvajte se lažnih poruka

Prijevarne “phishing” ili “spoofing” poruke sve su češće i mogu izgledati legitimne jer sadrže logotipe i robne marke Rexela ili zato što se predstavljaju kao zaposlenici Rexela i koriste adrese e-pošte s riječju “Rexel”.

Svaka elektronička komunikacija koja potječe s drugih domena (na primjer kontakt@rex-el.com, kontakt@reksel.net, kontakt@rexel.org, kontakt@rexel.net, …) i eventualno sadrži ime Rexelovog zaposlenika, može biti pokušaj prijevare, stoga budite posebno oprezni i o tome obavijestite info@rexel.hr.

Ako primite ovakvu e-poruku:

  • Nemojte odgovarati niti klikati na ponuđene poveznice.
  • Nikada nemojte slati bankovne ili osobne podatke.
  • Izbrišite e-poštu iz pristigle pošte.

Više informacija

Za sva pitanja možete se obratiti i na adresu: webshop@rexel.hr

Informacije o zaštiti podataka i privatnosti korisnika možete pročitati na ovoj poveznici.