Stručnjaci za elektromaterijal

 

Industrija

REXEL Hrvatska > Industrija

Optimizacija troškova i energetska učinkovitost prioritetni su izazovi na industrijskom tržištu. Ona obuhvaća sve aspekte nabave i održavanja električne opreme u industrijskim i proizvodnim pogonima. Svoju ulogu vidimo u osiguravanju većine najznačajnijih proizvoda koji su neophodni za održavanje u industriji, a posebno za održavanje elektro industrijskih postrojenja. Na taj način Rexel čini važan dio realizacije filozofije TCO (Total Cost of Ownership) koja je važna za svaku modernu industriju, posebno u smislu optimizacije ukupnih troškova nabave, logistike i zaliha.

elektromaterijal industrija

Industrija elektromaterijal ponuda

Rexel vam nudi:

 • savjetovanje pri odabiru različitih proizvoda,
 • organiziranje događanja s vodećim proizvođačima u svrhu predstavljanja noviteta i trendova,
 • provođenje jednostavnijih projekata na način “ključ u ruke”,
 • stalnu zalihu od oko 4500 artikala priznatih dobavljača kvalitetnih industrijskih proizvoda za različite industrijske aplikacije (Schneider, Siemens, Wago, Eti, Lovato…),
 • niskonaponsku kontrolnu i sklopnu tehniku, proizvodna rješenja za automatizaciju procesa, motora i pogona, rješenja za distribuciju električne energije, pouzdane izvore napajanja i mjernu tehniku,
 • brzu, pouzdanu i preciznu isporuku za proizvode na zalihama,
 • stručni kadar koji za vas može pronaći optimalan omjer kvalitete i cijene,
 • savjetovanje u upravljanju i optimizaciji troškova zaliha.

industrija

Zašto odabrati Rexel?

Odazivamo se i razumijemo očekivanja naših industrijskih kupaca, stoga se brinemo da kod nas dobijete široku paletu proizvoda većine vodećih svjetskih proizvođača. Sa svojim međunarodnim dobavljačima, Rexel svojim strankama nudi skupinu inovativnih proizvoda, koje osim toga prati predana, odazivna i pouzdana podrška. Industrijsko tržište obuhvaća sve aspekte opskrbe i održavanja električne opreme u industrijskom okruženju i u proizvodnim sustavima. U Rexelu se odazivamo na posebne potrebe naših industrijskih kupaca sa skupinom proizvoda i namjenskih rješenja:

 • osiguravanja precizne i pouzdane opskrbe u proizvodnom lancu,
 • optimizacije troškova zaliha,
 • poboljšanja energetske učinkovitosti korištenjem posebnih rješenja automatiziranih kontrolnih sustava, strojeva i rasvjete.
Industrija ponuda

U slučaju problema morate biti sigurni da će traženi proizvodi biti dostupni i dostavljeni u najkraćem mogućem roku. Naši odnosi s ključnim partnerima u industriji sastavni su dio načina na koji brinemo o našim kupcima i osiguravamo proizvode najviše kvalitete iz skupine vodećih proizvođača. Glavna kompetentnost našeg distributera su kratki rokovi isporuke i dostupnost različitih proizvoda. Naš asortiman uključuje sve, od specijalizirane opreme za automatizaciju do alata i proizvoda koji su vam svakodnevno potrebni, što vam pomaže kod smanjivanja broja upita, dokumenata i troškova nabave.

Otkrijte više o našim inovativnim i korisnim proizvodima, odabranim tako da Vam pomognu u poboljšavanju sigurnosti, produktivnosti i profitabilnosti.

FAQ – Najčešća pitanja i odgovori

Zašto bih trebao kupovati kod Vas umjesto kod stručnjaka?

Kod nas dobivate sve na jednom mjestu, uz namjenske artikle za industriju, također rasvjetu i kabele.

Možete li nam pomoći u traženju alternativnih proizvoda drugih proizvođača?

Da, naravno, budući da imamo široku skupinu proizvoda za industrijsko područje, možemo Vam ponuditi inovativna alternativna rješenja vodećih svjetskih proizvođača u industriji.

Imamo ugrađeno rješenje koje ne funkcionira pouzdano. Možete li nam ponuditi drugo, bolje rješenje?

Da, u tvrtki nastojimo pratiti najnovije trendove u svakodnevnom obrazovanju. U isto vrijeme, sva rješenja koja nudimo od priznatih europskih proizvođača često su ugrađena i testirana u praksi, tako da Vam možemo ponuditi naprednije alternativne proizvode.

Imamo li primjer kod kojega fotoćelija detektira predmete, dok ih kontroler ne detektira? Kako trebamo riješiti problem?

Vrlo je važno da se pri visokoj frekvenciji kretanja proizvoda koriste odgovarajući kontroleri, koje Vam mogu savjetovati naši stručnjaci.

Na koji način mogu programirati kontrolni modul LOGO!?

Logo! Ima integriran mrežni poslužitelj koji putem interneta može upravljati kontrolerom na tri različita načina:

 • Putem integrirane osnovne mrežne stranice (osnovne informacije o kontroleru, praćenje varijabli, dijagnostika…).
 • Putem aplikacije za mobilni telefon Logo!
 • Putem mrežne stranice koju sami izrađujete u jednostavnom besplatnom alatu Logo! Web Editor.

Kako se koristi kontrolni modul LOGO! Web Editor i koja je prednost ovog korištenja?

LOGO! Web Editor je besplatan i jednostavan alat, u kojemu većinu operacija možemo obaviti pomoću funkcije “povuci&ispusti” (drag&drop). Možemo kreirati stranice bez prethodnog znanja programiranja u HTML-u. Naravno, napredniji korisnici mogu i ručno izmijeniti kreirane mrežne stranice. Na mrežnim stranicama možemo postaviti razlučivost i tako ih prilagoditi za prikaz na određenom uređaju. LWE za izradu stranica sadrži puno unaprijed definiranih elemenata koji su iznimno jednostavni za korištenje.

Želio bih postaviti pristup na daljinu aplikaciji WINCC pomoću mobilnih uređaja koji su neovisni o korištenom operacijskom sustavu. Kako to mogu učiniti?

WinCC opcija WebUX moguća je od verzije WinCC V7.3 i WinCC Professional V14 nadalje. Omogućuje nam pristup na daljinu aplikacijama WinCC putem pametnog telefona, tableta ili računala, i to bez obzira na to koji operativni sustav koristi. Jedino ograničenje je da preglednik korisnikovog uređaja treba podržavati HTML 5. Uz to, korisnik na svom mobilnom uređaju ne treba imati nikakve dodatne postavke ili instalacije programske opreme. Za pristup aplikaciji u mrežni preglednik se samo upiše adresa poslužitelja na kojem imamo postavljenu aplikaciju WinCC RunTime i poslužitelj WebUX . Na taj način korisnici imaju pristup SCADA-u praktički bilo gdje i bilo kada. Za sigurnost su zaduženi sigurnosni protokol HTTPS i certifikati SSL.

Koji dio troška predstavlja kupnja novog energetski učinkovitijeg elektromotora?

Motori s većom učinkovitošću IE3 mogu Vam pomoći smanjiti operativne troškove. Motori obično rade od 40 do 80 sati tjedno, što znači da svako povećanje učinkovitosti smanjuje operativne troškove. U radnom vijeku motora od 10 godina, trošak kupnje i servisa predstavlja 5 % ukupnog unosa. Sve ostalo je trošak energije.

Novosti i savjeti