rexel hrvatska
rexel hrvatska
rexel hrvatska

Automatizacija objekata

Automatizacija objekata2024-01-12T13:37:43+01:00

Automatizacija zgrada i objekata je najjednostavnije i najinovativnije rješenje za upravljanje elementima doma, uštedu energije i smanjenje troškova električne energije i grijanja. U vrijeme kad je tehnologija postala dio svačijeg života, sve više ljudi odlučuje opremiti svoje domove sustavom za automatizaciju doma ili barem pametnim uređajima za upravljanje svjetlima i uređajima.

automatizacija objekata i zgrada

Što nudimo u području automatizacije objekata?

U našoj ponudi pronaći ćete velik izbor načina kako svoj dom ili radno mjesto opremiti pametnim uređajima koji vam olakšavaju procese i pomažu u uštedi energije: prekidači i moduli, senzori, nadzorne kamere, rasvjeta, mjerni uređaji, pametne utičnice, sučelja, napajanje…

pametni dom kuća

Sonoff pametna kuća

Sonoff spaja jedinstvenu tehnologiju i jednostavnost sastavljanja i korištenja proizvoda. Pametni uređaji mogu koristiti sve najvažnije i najčešće komunikacijske protokole koji se koriste diljem svijeta za međusobnu komunikaciju.

Netatmo pametne instalacije

Vaš dom, samo pametniji. Jednostavan, intuitivan, bez zadiranja u vaš privatni život, Netatmo vam pomaže da preuzmete kontrolu nad svojim domom. Vi možete biti potpuno opušteni i mirni.

netatmo pametna kuća

Pametni termostati

Ponuda pametnih Wi-Fi bežičnih termostata

Na ponudu →

Aktuatori

Ponuda aktuatora za realizaciju signala

Na ponudu →

Pametni prekidači

Provjerite široku ponudu pametnih prekidača

Na ponudu →

Senzori

Širok izbor senzora za pametni dom

Na ponudu →

Pametni moduli

Pametni modularni uređaji za različite tipove prekidača

Na ponudu →

Sučelja

Veliki izbor sučelja za pametni dom

Na ponudu →

Jedinica napajanja

Pametna Wi-Fi napajanja za pametni dom

Na ponudu →

Ostali pribor

Ponuda pribora i dodataka za pametni dom

Na ponudu →

Trajnost
Sigurnost
Udobnost

Često postavljana pitanja i odgovori

Područje automatizacije zgrada postalo je posebno aktualno u posljednje vrijeme. Ovdje se nalaze odgovori na najčešća pitanja i dileme u ovom području. Budući da je svaki projekt automatizacije specifičan i mora zadovoljiti vaše potrebe, naši će vas stručnjaci uvijek rado savjetovati o optimalnom rješenju za vaš objekt, stoga ne oklijevajte ako imate pitanja za njih.

pitanja i odgovori
Što je pametna kuća i kako funkcionira?2023-12-14T14:10:09+01:00

Pametna kuća je stan ili zgrada koja je opremljena uređajima koji omogućuju kontrolu i automatizaciju funkcija kao što su grijanje, hlađenje, rasvjeta, sigurnost i zabava. Radi putem središnjeg upravljača, mobilne aplikacije ili glasovnih naredbi, omogućujući korisnicima jednostavno upravljanje svojim domom.

Koji su osnovni elementi pametne kuće?2023-12-14T14:09:13+01:00

Osnovni elementi pametnog doma uključuju pametne termostate, pametne sustave rasvjete, sigurnosne kamere, senzore pokreta, pametne utičnice, pametne uređaje za zabavu i središnji sustav upravljanja.

Koliko su pametne kuće sigurne od hakera?2023-12-14T14:08:20+01:00

Pametne kuće mogu biti meta hakera, stoga je važno koristiti jake lozinke, održavati softver ažuriranim i koristiti sigurnosne protokole. Većina proizvođača ima jak fokus na sigurnosnim mjerama, ali je imperativ da sami korisnici vode računa o sigurnosti svojih uređaja.

Kako započeti s pametnom kućom i automatizacijom objekata?2023-12-14T14:07:29+01:00

Prvi korak je odabir središnjeg kontrolera ili platforme koja će objediniti sve uređaje. Zatim možete postupno dodavati pametne uređaje i integrirati ih u sustav. Važno je da dobro isplanirate koje procese želite automatizirati i da se o tome posavjetujete sa stručnjacima.

Kako pametna kuća može doprinijeti uštedi energije?2023-12-14T14:06:35+01:00

Pametne zgrade omogućuju automatsku prilagodbu grijanja, hlađenja i rasvjete prema potrebama i prisutnosti, čime se smanjuje potrošnja energije. Također, automatizacija objekta omogućuje daljinsko upravljanje uređajima, čime se sprječava nepotrebna potrošnja energije.

Rexel novosti automatizacija

Go to Top