Stručnjaci za elektromaterijal

 

Rasvjeta

REXEL Hrvatska > Rasvjeta

Rasvjeta odnosno svjetlost je važan čimbenik koji, između ostalog, utječe na dobro osjećanje, produktivnost i zdravlje. Odgovarajuća rasvjeta odnosno osvjetljenje doma, radnog okruženja, radnih mjesta, skladišta, eksterijera i ostalih okruženja, osnovni je zahtjev i potreba svakog objekta.

Ravjeta asortiman – Što vam nudimo?

Rexel Hrvatska vam osigurava cjelovita rješenja za kvalitetnu rasvjetu objekta iznutra i izvana tako, da vam nudimo:

  • Bogat asortiman kvalitetnih proizvoda najboljih proizvođača u području rasvjete.
  • Cjelovita rješenja savjetovanja.
  • Izradu simulacija.
  • Izradu energetskih izračuna.
  • Pripremu projekata u području rasvjete.
Rasvjeta ponuda

Zašto odabrati Rexel za rasvjetu?

Naprijed navedene usluge i širok asortiman proizvoda pouzdanih proizvođača i robnih marki nudimo za svih pet glavnih područja rasvjete.

rasvjeta

Unutarnja rasvjeta

To su prvenstveno poslovni prostori, obrazovne ustanove, trgovački prostori, industrijska okruženja i prostori za život i zabavu. To su prostori za kreativnost, komunikaciju, interakciju i inspiraciju, gdje dobri uvjeti osvjetljenja doprinose dobrom osjećanju i motivaciji njihovih stanovnika.

Unutranja rasvjeta ponuda →

Vanjska rasvjeta

Tehničkom vanjskom rasvjetom osvjetljavamo prometne rute, gdje je, uz energetsku učinkovitost, osnovni zadatak rasvjete osigurati prometnu i opću sigurnost. Rasvjeta stambenih prostora u naseljima zahtijeva i promišljanje o skladnom oblikovanju s arhitekturom vanjskog okruženja.

Vanjska rasvjeta ponuda →

Panik i evakuacijska rasvjeta

Panik i evakuacijska rasvjeta je izuzetno važan segment osvjetljivanja, jer u ključnim trenucima mora osigurati svjetlosne uvjete za sigurnu evakuaciju iz objekata, spriječiti paniku i usmjeravati ekipu za posredovanje u zgradama, kada iz različitih razloga opća rasvjeta ne radi.

Panik rasvjeta ponuda →

Rasvjeta sportskih objekata i igrališta

Sportski tereni predstavljaju veliki izazov za rasvjetu, jer sport nije samo rekreacija, trening i natjecanje, nego je sve više i način života i zabave.

Rasvjetni stupovi za javnu rasvjetu i stupovi za dalekovode

Rasvjetni stupovi za javnu rasvjetu neizostavan su sastavni dio oblikovanja vanjskog okruženja, a postaju i komunikacijska točka u suvremenim pametnim gradovima.

FAQ – Najčešća pitanja i odgovori

Po čemu se razlikuju izvori svjetlosti?

Izvore svjetlosti dijelimo na žarulje i halogene žarulje. U slučaju žarulja, svjetlost nastaje žarenjem žarnih niti (klasične i halogene žarulje), a u slučaju halogenih žarulja svjetlost nastaje zračenjem svjetlosti po principu pražnjenja (štedljive, fluorescentne, metalhalogenidne, natrijeve i LED).

Što znači ``temperatura boje svjetlosti``?

Temperatura boje svjetlosti govori nam o boji svjetlosti između 2500 i 8000 Kelvina. Što je niža, to je svjetlost toplija odnosno žute boje i obrnuto, što je viša, to je svjetlost hladnija, više bijele ili plavkaste boje.

Što znače oznake za boju svjetlosti?

Boje svjetlosti dijelimo u tri skupine:

  • od 2500 K do 3300 K – topla bijela,
  • od 3300 K do 5300 K – neutralna bijela,
  • iznad 5300 K – hladna bijela.

Koje boje svjetlosti su prikladne za različite prostore?

Za sobe u kojima se boravi, koje su namijenjene za opuštanje (spavaće sobe i dnevne sobe) primjerenija je topla bijela svjetlost. Neutralna bijela svjetlost ima okrjepljujuće djelovanje na čovjeka, stoga je primjerena i za druge prostore – radne prostore, industrijska postrojenja, urede, škole, radionice…

Novosti i savjeti