rexel hrvatska
rexel hrvatska
rexel hrvatska

Rasvjeta

Rasvjeta2024-01-15T10:28:15+01:00

Rasvjeta odnosno svjetlost je važan čimbenik koji, između ostalog, utječe na dobro osjećanje, produktivnost i zdravlje. Odgovarajuća rasvjeta odnosno osvjetljenje doma, radnog okruženja, radnih mjesta, skladišta, eksterijera i ostalih okruženja, osnovni je zahtjev i potreba svakog objekta. Rexel vam nudi najučinkovitije proizvode za poboljšanje učinkovitosti rasvjete i instalacija. LED diode visokih performansi pet su puta svjetlije i traju deset puta dulje, a istovremeno smanjuju potrošnju energije i troškove održavanja te optimiziraju kvalitetu svjetla.

rasvjeta

Zašto odabrati Rexel?

Nudimo gore navedene usluge i široku ponudu kvalitetnih proizvoda pouzdanih proizvođača i marki za svih pet najvažnijih područja u segmentu rasvjete. Osim toga, nudimo Vam integrirana savjetodavna rješenja i izradu simulacija, izradu energetskih proračuna i izradu projekata iz raznih područja rasvjete.

Rasvjeta sportskih objekata i igrališta

Sportski tereni predstavljaju veliki izazov za rasvjetu jer sport nije samo rekreacija, trening i natjecanje, već sve više i način života i zabave.

Kandelabri za javnu rasvjetu i stupovi za dalekovode

Kandelabri za javnu rasvjetu neizostavna su komponenta uređenja vanjskog okoliša, a postaju i komunikacijska točka u modernim pametnim gradovima.

pitanja i odgovori

Često postavljana pitanja i odgovori

Vjerujemo da već znate dosta o rasvjeti. Unatoč svemu, želimo vam na ovim stranicama ponuditi što više informacija kako biste mogli odabrati pravu rasvjetu za svoj prostor, bilo da se radi o radnome mjestu, industrijskom pogonu, radionici ili školi. Ako imate dodatno pitanje za naše prodajne stručnjake, rado će vam odgovoriti, stoga ne oklijevajte kliknuti na gumb u nastavku.

Koje su boje svjetla prikladne za različite prostorije?2023-12-14T10:16:13+01:00

Topla bijela svjetlost prikladnija je za stambene prostore namijenjene opuštanju (spavaće i dnevne sobe). Neutralno bijelo svjetlo djeluje okrepljujuće na ljude, zbog čega je pogodno i za druge prostorije – radne prostorije, industrijske pogone, urede, škole, radionice… 

Što znače oznake za boju svjetlosti?2023-12-14T10:20:09+01:00

Boja svjetlosti dijeli se u tri skupine: 

  • od 2500 do 3300 K – topla bijela, 
  • od 3300 do 5300 K – neutralna bijela, 
  • više od 5300 K – hladna bijela. 
Što znači pojam „temperatura boje svjetlosti“?2023-12-14T10:21:47+01:00

Temperatura boje svjetlosti govori nam o boji svjetlosti između 2500 i 8000 Kelvina. Što je niža, to je svjetlost toplija ili žuća, i obrnuto, što je viša, to je svjetlost hladnija, više je bijela ili plavkasta. 

Kako se razlikuju izvori svjetlosti?2023-12-14T10:22:37+01:00

Izvori svjetlosti dijele se na žarulje i halogene žarulje. U slučaju žarulja, svjetlost nastaje žarenjem žarnih niti (klasične i halogene žarulje), a u slučaju halogenih žarulja svjetlost nastaje zračenjem svjetlosti po principu pražnjenja (štedljive, fluorescentne, metalhalogenidne, natrijeve i LED). 

Rexel novosti rasvjeta

Go to Top