rexel hrvatska
rexel hrvatska
rexel hrvatska

Instalacije

Instalacije2024-01-12T14:10:25+01:00

Elektroinstalacijski materijal i oprema od vitalnog su značaja za svaki objekt. Rexel nudi najkvalitetniji materijal pouzdanih proizvođača s dugim vijekom trajanja za sve vrste instalacija. Nudimo proizvode prikladne za male i velike stambene objekte te za poslovne objekte. U našem asortimanu pronaći ćete samo najkvalitetnije materijale pouzdanih proizvođača s dugim vijekom trajanja za sve vrste instalacija, s kojima je moguće postići rezultate koji zadovoljavaju zahtjeve sigurnosti i trajnosti u području tehnike, kao što su npr. npr. instalacijske sklopke, strujne sklopke, kutije itd.

elektroinstalacije

Zašto odabrati Rexel?

Kontinuirano usavršavanje i prisutnost na najvećim svjetskim sajmovima omogućuju nam učinkovito savjetovanje kupaca jer smo u tijeku s najnovijim rješenjima na tržištu. Našim kupcima također nudimo rješenja na ključ u zahtjevnijim područjima, kao što su sustavi sabirnica (razvodni sustavi električne energije za industriju), protupožarna zaštita (isporuka, priključak i puštanje u pogon protupožarnih sustava za zgrade), automatizacija zgrada (pametne kuće, automatizacija procesa i jednostavnije elementi koji nam olakšavaju život ili rad) te izrada projektne dokumentacije.

elektro instalacije

Svjesni smo da, osim dobro educiranih stručnjaka, profesionalne i stručne elektroinstalacije zahtijevaju i promišljen izbor elektrotehničkog materijala s kojim svoj posao obavljaju učinkovito, brzo i pouzdano. Naše veliko iskustvo u projektima na ključ, zadovoljstvo naših kupaca te naši prodajni i proizvodni stručnjaci svojim znanjem i iskustvom odličan su izbor za rješenja po vašoj mjeri.

pitanja i odgovori

Često postavljana pitanja i odgovori

Svjesni smo da profesionalne i stručne elektroinstalacije zahtijevaju, osim dobro educiranih stručnjaka, promišljen izbor elektrotehničkog materijala kojim svoj posao obavljate brzo, učinkovito i pouzdano. Ako imate dodatna pitanja za naše prodajne stručnjake, rado će vas savjetovati i pomoći vam pronaći optimalno rješenje za vaš projekt.

Koje tipove prekidača opterećenja nudite?2023-12-14T10:35:55+01:00

Ovisno o vašim potrebama nudimo izvedbe struje kratkog spoja 70 kA, motorne pogone, okidače (podnaponski, naponski), termomagnetsku i elektroničku zaštitu, izvedbu s kontaktima s tri ili četiri pina. 

Čemu služe motorne (CEE) utičnice s prekidačem?2023-12-14T10:37:01+01:00

CEE utičnice s prekidačem koriste se kako se utikač ne bi isključivao i uključivao kada je pod opterećenjem. To se posebno preporučuje za struje od 63 A i više, kada je to opterećenje veće i može dovesti do velikih kvarova veze ili uređaja. 

Kakav kabel trebam instalirati za spajanje portafona?2023-12-14T10:37:53+01:00

Povezivanje ovisi o odabranom tipu portafona i tipu povezivanja navedenom u priloženoj dokumentaciji. Najčešće se koristi UTP kabel s kojim se može spojiti većina vrsta povezivanja. Preporučujemo ju kada pripremate instalaciju, ali portafon još nije odabran. 

Koje su prednosti sabirnica u odnosu na kabele?2023-12-14T10:44:02+01:00

Prednosti sabirnica u odnosu na polaganje kabela su: jednostavna montaža, zauzimaju manje prostora, brža montaža, preglednost, prilagodljivost, funkcionalnost i povoljnija cijena. 

Od kojih se materijala izrađuju sabirnički sustavi?2023-12-14T10:45:37+01:00

Vodiči koji se koriste izrađeni su od bakra ili aluminija. Aluminij se koristi u 90 % jer je jeftiniji i lakši. 

Po čemu se sabirnički sustavi razlikuju jedan od drugoga?2023-12-14T10:46:23+01:00

Sabirnički sustavi razlikuju se uglavnom prema struji kojom opskrbljuju potrošače. Primjerice, tvrtka EAE u svojem programu ima 10 tipova sabirnica. 

Koja je razlika između kompaktne sklopke i rastavne sklopke?2023-12-14T10:47:16+01:00

Osim funkcije prekidača, kompaktne sklopke imaju zaštitu od preopterećenja i kratkog spoja. Rastavne sklopke imaju samo funkciju prekidača. 

Rexel novosti instalacije

Go to Top