Kućišta sustava Rittal VX SE in VX25

Kućišta sustava Rittal VX SE in VX25

Objavio/la |Objavljeno: 16. 11. 2023|Oznake: , , , |

Rittal VX SE kućišta

Razvodne kutije često se koriste samostojeće, ali to nije uvijek najbolji pristup. Prednosti samostojećih kućišta poput Rittal VX SE često su zanemarene. Ovo predstavlja najbolje rješenje s obje strane; kompaktnih kućišta Rittal AX i priključnih kućišta VX25. VX SE nudi još kraće vrijeme isporuke i bržu, jednostavniju instalaciju, veću sigurnost i kompatibilnost s drugim Rittal sustavima. Asortiman VX SE također uključuje verziju dubine 300 mm koja je prikladna za okruženja s ograničenim prostorom u sustavima za održavanje zgrada, na primjer kao razvodni ormar.

Rittal VX SE

Sigurna

Budući da nema razmaka između bočnih stranica, krova i okvira, to sprječava nakupljanje prljavštine i prašine, povećavajući sigurnost. Osnovna izvedba VX SE ima stupanj zaštite IP 55, zaštitu od udara IK 10, automatsko izjednačavanje potencijala, visoku čvrstoću i stabilnost zbog iznimno velike torzijske krutosti, nosivost od čak 1,5 tona. Za zahtjevna okruženja, samostojeće Rittal kućište je opcijski dostupno sa zaštitom IP 66 i NEMA 4/4x. Ugrađene ploče u podnožju pojednostavljuju provođenje kabela čak iu slučajevima s iznimno velikim brojem komponenti i osiguravaju ergonomsko izvođenje pripremnih radova.

Jednostavan

Korištenje samostojećeg ormara VX SE širine do 1.800 mm nudi značajan potencijal za uštedu proizvođačima ploča. Na primjer, može zamijeniti male kombinacije do tri razvodne kutije. Tada nema potrebe za brtvama, priborom za pričvršćivanje, punilima na montažnoj ploči ili velikim brojem baza – što smanjuje dodatni rad na montaži i ugradnji.

Brz

Za razliku od kućišta od okvira do okvira s uklonjivim bočnim pločama, samostojeći ormar ima cijeli okvir izrađen od jednog komada čeličnog lima ili nehrđajućeg čelika. Bočne stranice i krov su čvrsti; stoga je potrebno manje komponenti, a naručivanje i montaža su puno lakši i brži. Budući da su bočne ploče, krov i okvir vodljivo povezani, nije potrebno dodatno uzemljenje okvira, što dodatno štedi vrijeme.

Svestran

Za korištenje sa sustavima za održavanje zgrada (grijanje/hlađenje/ventilacija), Rittal nudi VX SE ormare s dubinom od 300 mm. Prednosti proizvoda uključuju svestrane opcije za ugradnju unutarnjih komponenti, fleksibilne mogućnosti usmjeravanja kabela zahvaljujući novom, modularnom sustavu usmjeravanja kabela i brze prilagodbe kao što su prilagođeni izrezi.

Kompatibilan

Kako bi zadržao prednosti sustava razvodnih kutija VX25 za ugradnju unutarnjih komponenti, Rittal je proizveo novu samostojeću kutiju kompatibilnu s VX25. Proizvođači panela koji prelaze na sustav VX SE stoga ne moraju značajno mijenjati dizajn, montažu ili ugradnju komponenti – sve ostaje isto. Budući da je profil na dnu VX SE isti kao i kod VX25, VX podne komponente kao što su ploče i vodiči za kabele mogu se lako prenijeti i postaviti. Kompatibilnost unutarnjih komponenti u cijelom VX kućištu moguća je korištenjem adapterskih tračnica. To omogućuje jednostavnu ugradnju, na primjer, VX25 sekcija s rupama, sustava tračnica i djelomično također montažnih ploča u VX SE. Rezultat je potpuna sloboda kombinacije VX SE kućišta s bilo kojom VX25 opremom. Proizvođači ploča stoga ne trebaju posebnu opremu za ugradnju unutarnjih komponenti u samostojeća kućišta. Umjesto toga, mogu jednostavno koristiti postojeće komponente iz trenutne ponude proizvoda.

Rittal vjeruje u moć jednostavnosti

Rittal VX SE je inteligentna kombinacija modularnosti, kompatibilnosti i samostalnog dizajna – s performansama koje razvojnim tvrtkama omogućuju veću produktivnost.

Rittal VX25 kućišta

Ormari sustava Rittal VX25, nakon pet godina razvoja, prvi su put predstavljeni 2018. na Industrijskom sajmu u Hannoveru. Nakon tri godine proizvodnje kućišta VX25, milijunto kućište sišlo je s proizvodne trake prošlog kolovoza.

Sustav kućišta VX25 u potpunosti je razvijen kako bi ispunio zahtjeve za poboljšanjem produktivnosti u proizvodnji upravljačkih i sklopnih uređaja prema standardima Industrije 4.0. Uz slogan „SAVRŠENSTVO SUSTAVA. – SAVRŠENSTVO SUSTAVA.”, Rittal nudi veliki inovativni iskorak koji su omogućili mnoga iskustva i intenzivna suradnja s krajnjim korisnicima sklopnih uređaja. VX25 nudi najveću moguću kvalitetu i dostupnost dostupnih digitalnih podataka za dizajnere, smanjujući složenost i omogućujući brzu i sigurnu montažu. Visoku razinu inovativnosti dokazuje više od 25 upisanih prava vlasništva. Visoka razina inovativnosti. Središnji dio inovacije je novorazvijeni okvir kućišta. Okvir određuje prostor za postavljanje, učinkovitost dizajna i montaže, mogućnosti proširenja, stabilnost, a time i pouzdanost i fleksibilnost u radionici.

S kombinacijom pravog kućišta i digitalnog blizanca, novi proizvod ispunjava zahtjeve digitalizacije u budućnosti – od online konfiguracije i planiranja do montaže, automatizacije, logistike i održavanja.

Najveća je novost to što do sada niti jedan sustav slučajeva nije razvijen tako dosljedno i sustavno da pruži maksimalnu korist za korisnike. VX25 odgovara načinu razmišljanja proizvođača upravljanja i rasklopnih uređaja – u radu i procesima. Prednosti za korisnike u cijelom vrijednosnom lancu proizvodnje upravljanja i sklopnih uređaja mogu se sažeti u tri ključne točke: maksimalna kvaliteta podataka kroz kontinuirano prikupljanje podataka, smanjena složenost kroz uštedu vremena te sigurna i brza montaža.

Rittal je uložio u novu, najsuvremeniju proizvodnu opremu za proizvodnju novih VX25 okvira. Novi i potpuno automatizirani sustavi za proizvodnju profila za masovnu proizvodnju s ukupno 31 robotom za zavarivanje predstavljaju najvišu kvalitetu u kombinaciji s preciznošću i stabilnošću. Rezultat je mnogo veća stabilnost u okviru VX25 s uzorkom rupa od 25 mm u usporedbi s kućištima prethodnog modela TS8, iako obje teže jednako. Savršena simetrija okvira novo je razvijena tehnologija kućišta koja je stoga puno jednostavnija. Na primjer, novi okvir kućišta VX25 omogućuje pristup sa sve četiri strane kućišta. Vanjski dijelovi dvije dostupne razine nosivih profila sada se također mogu montirati izravno izvana, bez potrebe za dodatnim dijelovima. Isto vrijedi i za nove mogućnosti ugradnje montažnih ploča s stranicama za njih. Ovo je ogromna prednost, posebno kada se postavljaju teške montažne ploče. Dodatnih 20 milimetara dubine za ugradnju električne opreme omogućuje više prostora za pričvršćivanje dubljih komponenti na kućište.

Sada ima puno više istih dijelova, što znači manji set potrebnih sistemskih dodataka, a time i lakše naručivanje, logistiku i skladištenje.

Upotrebljivost VX25 kućišta

Upotrebljivost VX25 kućišta

Korisnost kućišta VX25 potvrđuju mnogi kupci iz raznih grana industrije i IT infrastrukture diljem svijeta:

 • Elektroindustrija
 • Automobilska industrija
 • Automatizacija
 • Strojarstvo
 • Brodogradnja
 • Drvna industrija
 • Rudarstvo
 • Petrokemija
 • Proizvodnja celuloze i papira
 • Energetika
 • Kemijska industrija
 • Lijek
 • Obnovljiva energija
 • Transport i logistika
 • Prehrambena industrija i proizvodnja pića
 • IT sektor

Ormari sustava Rittal VX25 bit su Rittala i predstavljaju jedan od ključnih prodajnih artikala i izraz naše stručnosti. Dostupni su u tisućama konfiguracijskih verzija i zadovoljavaju 90 posto svih zahtjeva kupaca u cijelom svijetu.

 • Kućišta VX25 dostupna su u sljedećim izvedbama
 • Osnovno kućište od čeličnog lima VX25
 • Osnovno kućište VX25 od čeličnog lima i staklena prednja vrata
 • Kućište VX25 za ugradnju elektroničke opreme
 • VX25 kućište u stupnju zaštite IP66/NEMA4
 • Razvodna kutija VX25
 • VX25 modularno kućište
 • Kućište VX25 za izolacijske sklopke s osiguračima
 • VX25 kućište u EMC zaštiti
 • VXIT kućišta za IT infrastrukturu
Podijelite ovu objavu na...

Nastavite sa čitanjem

Povezane objave