R&M strukturirano ožičenje

R&M strukturirano ožičenje

Objavio/la |Objavljeno: 14. 10. 2022|Oznake: , , |

R&M (Reichle & De-Massari AG) osnovan je 1964. godine i bavi se proizvodnjom i razvojem visokokvalitetnih komponenti za strukturirano ožičenje s fokusom na nadolazeću povezanost na distribucijskim tehnologijama za internetske veze.

U svom razvoju tvrtka R&M postala je jedan od najvećih i vodećih proizvođača i distributera na europskom i svjetskom tržištu inovativne tehnologije u području vodiča i pasivne opreme za komunikacijske mreže.

Područja u kojima su prisutni su:

 • Fiksna i mobilna telefonija
 • Optičke kućne mreže i pametni gradovi
 • Podatkovni centri
 • Uredi, industrija, pametne instalacije i Internet stvari ili uređaja
 • Programi za upravljanje infrastrukturom

Područja djelovanja

S obzirom na današnju povezanost potrebno je prilagoditi se orijentaciji na pametne instalacije. U navedenim instalacijama svi uređaji koji imaju ugrađenu elektroniku spojeni su na Internet mrežu. Ovako povezani uređaji nude novu mogućnost upravljanja i rada putem posebno dizajniranih priključaka poput PoE ili napajanja putem Etherneta. Uređaji povezani na navedeni način znatno su lakši za korištenje od uređaja povezanih u klasičnim instalacijama. U ovom segmentu R&M nudi različita rješenja kao što su:

Strukturirano ožičenje za distribucijske kućne sustave

Uz odgovarajuću kabelsku strukturu, LAN mreža također može biti komunikacijska okosnica za automatizaciju zgrade. Odbori za standarde razvili su takve strukturirane strukture kabliranja u ISO/IEC 11801-6 i EN 50173-6. Ovi standardi potiču namjenski, unaprijed instaliran sustav strukturiranih kablova na stropu. Natkriveni prostor je podijeljen u zasebne zone, au sredini zone postavljen je servisni otvor (SO). Veličina svake zone definirana je tako da jedna bežična pristupna točka može pokriti cijelo područje. Veličina zona stoga ovisi o korištenoj WLAN tehnologiji. Uređaji instalirani u zoni spajaju se na podni razdjelnik preko servisne utičnice.

Pouzdanost sa sigurnim napajanjem

Stalno električno opterećenje s visokim kapacitetom PoE do 90 W trenutno zahtijeva odgovarajuće vodiče i kontakte. R&M-ovi PowerSafe proizvodi dizajnirani su za pouzdanu podršku PoE na najvišoj razini.

Ključna tehnologija (PoE) Power over Ethernet

Inovacije kao što je Power over Ethernet (PoE) povećavaju moguću upotrebu IP/Etherneta i veliki su faktor u okruženju automatizacije zgrada. PoE se koristi za napajanje terminalne opreme putem podatkovne mreže i RJ45 konektora. Potreba za drugim izvorima energije kao što su izmjenična struja ili baterije prestaje postojati. Ovo štedi potrebu za paralelnim vodovima uređaja ili potrebu za potrošnim materijalom – ogroman bonus u trudu i trošku.

Led rasvjeta prema PoE

Uvođenje LED rasvjete uvelike je promijenilo zahtjeve za svjetiljkama. Danas jedna rasvjetna jedinica ili lampa jedva da treba više od 30 W snage za stvaranje potrebne rasvjete. Ova razina snage je u PoE rasponu. Uz PoE, podatkovna veza je besplatna, a LED postaje inteligentan. Čini se da integrirani senzori (okoliš, kvaliteta zraka, senzori prisutnosti) pretvaraju LED svjetlo u središnji element budućeg sustava upravljanja okolišem. Korištenje PoE kao sustava ekstra niskog napona (ELV) također može značajno promijeniti okruženje instalacije.

Digitalna stropna rješenja

Na temelju DBS vodiča, integracija uređaja za ALL-IP Building Automation je lako moguća. Osim WAP-a ili IP kamere, ovi uređaji se jednostavno spajaju na najbližu servisnu utičnicu. Očito će se broj ulaza u servisnim utičnicama morati povećati kako bi se prilagodio povećanom broju uređaja u zoni (1. generacija). Druga mogućnost je instalirati mrežni uređaj (zonski prekidač) u blizini servisne utičnice (2. generacije) kako bi se višestruko povećao broj ulaza dostupnih u zoni.

Od svega navedenog, posebno Vam želimo predstaviti kompetencije R&M-a u bakrenim i optičkim vezama, kao što su:

 • pouzdanost
 • isporučivost
 • podrška
 • jamstva na ugradbene sustave
 • obrazovanja
 • kontinuirani razvoj novih rješenja

Poseban naglasak je također potreban na tome da sva njihova oprema bude certificirana u neovisnim laboratorijima.

Potrebni certifikati za izdavanje jamstva od 25 godina

rm ožičenje
rm ožičenje
Podijelite ovu objavu na...

Nastavite sa čitanjem

Povezane objave