NIK – nadgradni instalacijski kanali

NIK – nadgradni instalacijski kanali

Objavio/la |Objavljeno: 21. 11. 2023|Oznake: , , , |

Nadgradni instalacijski kanali omogućuju brzu, laka i estetska izvedba instalacija. Namijenjene su površinskoj ugradnji u objekte kao što su uredi, stanovi, industrijski objekti, škole… Najveća prednost NIK kanalica je što se instalacija može naknadno ugraditi. U našem bogatom asortimanu možete pronaći nadgradne instalacijske kanale kvalitetnih proizvođača OBO Bettermann, Profil i Provinil.

Širok raspon primjene NIK kanala

Proizvođači NIK proizvode kanalice u dužinama od 2 metra, u raznim dimenzijama i nijansama boja. Standardna boja NIK kanalica je bijela, a dostupni su i u smeđoj i antracit sivoj boji. Sastoje se od dva dijela: kanala i poklopca kanala. Kanal se mora pričvrstiti na zid pomoću vijaka ili ljepila sa stražnje strane. NIK kanalice izrađene su od PVC materijala i otporne su na kemikalije te imaju zadovoljavajuću temperaturnu i mehaničku otpornost.

nik_kanali

Krajnji elementi

nik_kanali_zvodna

Doza razrjeđivanja

Prednosti NIK kanala

Prednost NIK kanalica je jednostavan pristup samoj instalaciji, skidanjem poklopca bez dodatnog alata. Instalateri visoko cijene kvalitetne proizvođače kanala. Najveća slabost nekvalitetnih kanala je upravo poklopac koji ne osigurava dovoljno zatvaranje. U tom slučaju pada s kanala ili ne osigurava dovoljno dobro zatvaranje.

Samoljepljive NIK kanalice

Samoljepljivi NIK kanali su nedavno postali popularni zbog jednostavnosti postavljanja. Njihova ugradnja na zidove zgrade još je jednostavnija. Instalater odn korisnik skida ljepljivu zaštitu sa stražnje strane kanalice i pritišće je na željeno mjesto na zidu. Zahvaljujući kvalitetnom ljepilu na kanalici, ostaje na željenom mjestu. Druga varijanta su kutne instalacijske kanalice koje se jednostavno postavljaju u kut prostorije. Zatim se instalacija fiksira okomito i vodoravno.

samoljepljivi-nik-kanali_800
Podijelite ovu objavu na...

Nastavite sa čitanjem

Povezane objave