HellermannTyton ručni i automatski alati

HellermannTyton ručni i automatski alati

HellermannTyton je vodeći proizvođač i dobavljač kvalitetnih proizvoda za zaštitu, pričvršćivanje, instalaciju, povezivanje, izolaciju, identifikaciju električnih kabela i rješenja za mrežno povezivanje. Oni također razvijaju dijelove za upravljanje kabelima prema zahtjevima industrije.

Ručni alat za plastične kabelske vezice: EVO7 i EVO9

S EVO obitelji alata, HellermannTyton vam nudi najergonomičnije i najizdržljivije ručne alate za kabelske vezice na tržištu. Udobnost i korisnost kombiniraju se kako bi pružili visokokvalitetno, ponovljivo zatezanje vezice u raznim postavkama napetosti.

Tehnologija alata za kabelske vezice EVO7 i EVO9 značajno smanjuje količinu sile potrebne za zatezanje i rezanje kabelskih vezica. Alati iz obitelji EVO karakteriziraju brza prilagodba i promjena raspona podešavanja napona.

Prednosti

 • ergonomska, neklizajuća ručka za udobno i sigurno držanje
 • različite širine držanja za optimalnu udobnost: EVO7 i EVO9 (90 mm), EVO7SP i EVO9SP (80 mm)
 • TLC (Tightening/Locking/Cutting) tehnologija za brzo, precizno uvezivanje i rezanje uz minimalan napor
 • vrlo malo održavanja zahvaljujući iznimnoj izdržljivosti
 • jednostavno podešavanje sile zatezanja rotirajućim gumbom
 • pouzdano, sigurno rezanje kabela izravno na glavi
 • praktički bez zazora
 • širina kabelskih vezica: EVO7 do 4,8 mm; EVO9 do 13,5 mm
 • uski vrh za lakšu montažu na uskim, teško dostupnim mjestima
 • individualno podesive i kalibrirane postavke napetosti
HellermannTyton alat

Rezač kabelskih vezica EVO cut

Rezač kabelskih vezica EVO cut koristi se za sigurno uklanjanje plastičnih kabelskih vezica. Do sada su se konvencionalna bočna stezna kliješta koristila za uklanjanje kabelskih vezica, uz opasnost od oštećenja kabela; kada koristite novi alat za uklanjanje kabelskih vezica EVO cut, izolacija vodiča ostat će netaknuta.

EVO rezač kabelskih vezica idealan je za velike industrijske primjene u području montaže kabela. Sastoji se od laganog i ergonomski oblikovanog plastičnog kućišta od poliamida ojačanog staklenim vlaknima. Tako da ga možete jednostavno koristiti jednom rukom. Jedan od razloga zašto snopovi ostaju netaknuti jesu precizno postavljene oštrice. Međutim, kako biste osigurali da snopovi kabela ostanu neoštećeni prilikom rezanja kabelskih vezica, vrh alata mora odgovarati širini i debljini kabelskih vezica.

HellermannTyton evo alat

EVO kroj dostupan je s tri različita nastavka za nos: malim, srednjim i velikim.

Sva tri nosna nastavka mogu se čvrsto pričvrstiti na EVO cut tool, a njihova je zamjena laka uz pomoć jednostavnog sustava potiskivanja.

Laganim pritiskom na jezičak s oznakom “Push” otpušta se stezni mehanizam; nastavak za nos sada se može ukloniti. Pričvršćivanje dijela za nos jednako je jednostavno.

HellermannTyton tablica veličina kabelskih vezica za sigurno rezanje nosnih nastavaka

Komad za nos Maksimalna širina kabelske vezice Maksimalna debljina kabelske vezice T-serija OS serija X-serija Q-serija CTT-serija PEEK
Mali 3,6 mm 1,2 mm T18

T30

T18ROS

T30ROS

X20 Q18

Q30

CTT20 PT2A
Srednji 4,8 mm 1,3 mm T40

T50

T80

T50ROS  X80   Q50 CTT60 PT3B

PT200

Velik 7,8 mm 1,8 mm T120

T150

T120ROS X120 Q120

Kako sigurno ukloniti kabelske vezice?

Automatski alat za kabelske vezice Autotool CPK Hybrid

Potpuno automatski, brz i procesno pouzdan sustav za zatezanje kabelskih vezica. Autotool CPK hibridni alat za električno spajanje vodeći je u pouzdanosti i automatizaciji procesa. Radi potpuno automatski i značajno ubrzava proces lijepljenja. Spajanje, namatanje, zatezanje i rezanje obavljaju se pritiskom na gumb – s dosljednom kvalitetom. Ovaj automatizirani alat za povezivanje omogućuje bržu i učinkovitiju obradu.

Ovisno o potrebama, CPK hibrid se može koristiti s kabelskim napajanjem ili bežično s CAS baterijom koja se može ugraditi u ručku. Idealno kada je najbliža utičnica predaleko, npr. na solarnim elektranama.

Ovaj automatski pištolj za kabelske vezice također može stajati uspravno – tako da ga možete jednostavno postaviti na svoj radni stol. Vezanje, omatanje, zatezanje i rezanje užeta obavlja se pritiskom na gumb – uz dosljednu kvalitetu. Ovaj alat za automatsko povezivanje omogućuje bržu i učinkovitiju obradu.

Automatski alat Autotool CPK Hybrid

Prednosti

 • vrijeme ciklusa: do 0,65 sekundi po ciklusu, ovisno o postavci
 • promjer snopa do 20 mm
 • uključuje softver “HT Data Management” za potpunu dokumentaciju svakog procesa povezivanja koji se ponavlja
 • posebne funkcije softvera, npr. određivanje promjera vezivanja neovisno o veličini kabelskog svežnja
 • softverske postavke kojima se može upravljati putem ekrana ili računala
 • moguća upotreba vezica u serijama od 50 komada ili u kolutima od 3500 komada
 • idealno za aplikacije s visokim zahtjevima kvalitete, npr. velika serijska proizvodnja

Video prezentacija

Alat za metalne kabelske vezice MK9SST

Sa svojim laganim i ergonomskim dizajnom, alat MK9SST idealan je za postavljanje kabelskih vezica od nehrđajućeg čelika serije MBT. Iako se koristi za postavljanje kabelskih vezica od nehrđajućeg čelika, alat MK9SST omogućuje lak rad bez umora operatera.

Radi lakšeg korištenja, napetost je potpuno podesiva pomoću brze dvostupanjske prilagodbe s dodatnom finom prilagodbom. Ova funkcija znači da se izbjegava oštećenje materijala. Kada se postigne prethodno postavljena sila zatezanja, kabelske vezice se automatski režu na glavi.

alat MK9SST

HellermannTyton ručni i automatski alati za kabelske vezice dostupni su samo za narudžbu. Za više informacija rado ćemo Vam dostaviti naše kontakte.

Sve ostale HellermannTyton proizvode možete pronaći u našoj online trgovini:

Podijelite ovu objavu na...

Nastavite sa čitanjem

Povezane objave