Grijanje na Etherm IC panele

Grijanje na Etherm IC panele

Objavio/la |Objavljeno: 13. 12. 2023|Oznake: , , , |

Kad pomislimo na toplinu, odmah nam na pamet pada izlazeće sunce. Naravno, ne manje važno, zimi, kada su stupnjevi ispod ništice, vani nas ugodno grije. Pogotovo kada na skijaškoj pauzi sjedimo ispred planinske kuće, naslonjeni na zid kolibe. Ali jeste li se ikada zapitali zašto je to tako? Tajna je: infracrveno zračenje. Fizički gledano, infracrveno zračenje je elektromagnetski val koji se nalazi ispod crvene svjetlosti i stoga nije vidljiv, ali ga možemo jasno osjetiti. Zvuči prilično komplicirano, ali objašnjenje je prilično jednostavno. Umjesto da se zrak zagrijava, čvrsta tijela kao što su zidovi, namještaj i ljudi izravno apsorbiraju toplinsko zračenje. Koža prima zrake i odmah se javlja ugodan osjećaj. Zidovi i namještaj dodatno služe kao kolektori topline koji zatim postupno otpuštaju toplinu u prostoriju. Ova vrlo učinkovita infracrvena tehnologija koristi se na jedinstven način za grijanje vaša četiri zida, zimskih vrtova i terasa.

Ekonomski

Zahvaljujući većem osjećaju topline, troškovi rada su smanjeni. Kupnja i prije svega održavanje infracrvenih grijalica znatno je jeftinije nego kod drugih sustava grijanja.

Prilagodljiv

Pravo infracrveno rješenje za svako područje primjene.

Učinkovit

Toplina se stvara tamo gdje nam je potrebna. 100% bez gubitaka. Zahvaljujući preciznoj regulaciji sami određujete gdje i kada će se grijati

Etherm IC panele

LAVA infracrvene grijalice za unutarnju upotrebu

Po čemu se prazni životni prostori razlikuju od doma? Po pogodnosti. Bez obzira radi li se o novogradnji ili renovaciji: uz dizajnersku infracrvenu grijalicu Etherma LAVA udobnost i ugodna sobna klima smjestit će se u vaša četiri zida. Smrzavanje u tranziciji? Suhi zrak zbog grijanja? I to je prošlost, kao i loše temperirane prostorije i preveliki troškovi grijanja.

Etherm Lava IC panele

Učinak zračenja

Zračenje topline je maksimalno usmjereno prema naprijed, a zahvaljujući optimalnoj izolaciji stražnje strane gotovo da nema gubitka unatrag. Zbog velikih površina zračenja i homogene površinske temperature infracrvenih grijača, prostor se zagrijava ravnomjerno, a ne samo u određenim područjima (nema asimetrije zračenja).

Idealni materijali za više topline

Kvaliteta je određena sastavom površine infracrvenog grijača. Koriste visokokvalitetne površinske materijale poput stakla ili keramike. Time je zajamčen optimalan učinak zračenja u prostoriji.

Oblikovati

Infracrvena grijalica LAVA inspirira svojim elegantnim dizajnom. Različite površine i dizajni LAVA proizvoda raznoliki su kao i vaši životni prostori. Ukrasite npr. vlastiti infracrveni grijač s vlastitim uzorkom – LAVA DYL 2.0 vam to omogućuje. Ali jedno je zajedničko svim verzijama: sve su obrađene bez okvira i besprijekorno.

Sigurnost bez kompromisa

Unatoč brzoj fazi zagrijavanja, dva graničnika temperature sprječavaju pregrijavanje i opasnost od opeklina pri dodirivanju ploče. Površinski materijal debljine 6 mm i teflonom izolirani dvopolni grijaći vodič otporan na visoke temperature osigurava maksimalnu sigurnost.

Proizvedeno u Austriji

Kako bi zadovoljili visoke svakodnevne zahtjeve korisnika, tvrtka ETHERMA u Austriji razvija i proizvodi infracrvene grijače LAVA od visokokvalitetnih materijala. U oba proizvodna pogona u Salzburgu infracrvene grijalice proizvode se prema najvišim međunarodnim standardima. Njihovi stručnjaci, naravno, provode i odgovarajuću kontrolu kvalitete.

Podijelite ovu objavu na...

Nastavite sa čitanjem

Povezane objave