Stručnjaci za elektromaterijal

Višenamjenske stropne svjetiljke

REXEL Hrvatska > Savjeti  > Rasvjeta  > Višenamjenske stropne svjetiljke
EDGE---awex

Višenamjenske stropne svjetiljke

Do sada korištena rješenja; zasebne svjetiljke za opću rasvjetu i svjetiljke za slučaj nužde predstavljale su vječni problem. Naime, bilo je teško kombinirati oblik rasvjete opće namjene sa svjetiljkama za slučaj nužde uglavnom zbog ograničenog prostora. AWEX je riješio problem dizajniranjem novog tipa svjetiljke koja kombinira funkciju svjetla za opće osvjetljenje sa svjetlom za slučaj nužde. U nastavku vam predstavljamo revolucionarno rješenje.

EDGE obitelj

EDGE R i EDGE S svjetiljke su novo rješenje s iznimnim svjetlosnim svojstvima koje omogućuju korištenje jedne svjetiljke u općoj rasvjeti kao i u rasvjeti u nuždi. Korištenje najnovije tehnologije omogućilo je dizajn svjetiljke koja kombinira uštedu energije i duži vijek trajanja. Razvoj sektora LED-a omogućio je bolje parametre osvjetljenja u usporedbi s konvencionalnim izvorima svjetlosti uz znatno niže troškove rada i održavanja.

Svjetiljka je prilagodljiva, jer je dostupna s različitom snagom: 12 W, 18 W i 24 W, u boji svjetlosti 3000 K i 4000 K te 1h i 3h modulima u slučaju nužde 1W ili 3W s bojom svjetlosti od 6500K u načinu rada u nuždi, koja donosi veću svjetlosnu iskoristivost te visoku razinu zaštite – IP54, svjetiljka je također dostupna u različitim varijantama, kao obična svjetiljka (plafonjera) i u raznim opcijama s modulom za slučaj nužde i/ili mikrovalnim senzorom pokreta.

Dodatna funkcija modula za slučaj nužde također je postavljanje neprekidnog osvjetljenja u noćnim satima.

 Svjetiljka EDGE R

Radi se o okrugloj svjetiljki iz obitelji EDGE, gdje upotreba različitih izvora svjetlosti omogućuje zamjenu klasičnih svjetiljki snage od 80 do 150 W. Svjetiljka je dizajnirana tako da ne odstupa od trenutnih trendova, a ujedno osigurava adekvatnu distribuciju svjetla. Svjetiljku možete pronaći u našoj web trgovini.

 

awex-edge-r

Svjetiljka EDGE S

Kako bi zadovoljio očekivanja kupaca, AWEX je dizajnirao i kvadratnu verziju EDGE svjetiljke. Zahvaljujući inovativnim rješenjima, svjetiljka odgovara energetskom razredu A. Zbog mogućnosti korištenja izvora svjetlosti različite snage, kao i dvije različite boje svjetla, 4000K i 3000K, te su svjetiljke prikladne u uredima kao i u privatnom sektoru. Ovu svjetiljku također možete pronaći u našoj web trgovini.

awex-edge-s

Modularna instalacija

Obitelj EDGE svjetiljki karakterizira univerzalan i jednostavan način instalacije. Odvojivi donji dio svjetiljke omogućuje ugradnju na strop ili zid bez dodatne opreme. Velika prednost ovog tipa rješenja je brzina montaže. U prvom koraku je nosač svjetiljke montiran na površinu. Zatim spojimo ožičenje s odgovarajućim konektorima. Posljednji korak je postavljanje svjetiljke na unaprijed instalirani nosač. Korištenje univerzalnog nosača također je omogućilo dizajn univerzalnog zatika za ugradnju EDGE svjetiljke na strop ili zid.

Zahvaljujući najnovijoj tehnologiji, obitelj EDGE svjetiljki našla je svoje mjesto pri izvedbi većine energetskih obnova povezanih sa zamjenom postojećih svjetiljki novima, posebno u privatnom sektoru, gdje investitori često odlučuju zamijeniti konvencionalne svjetiljke novom, ekonomičnijom LED tehnologijom. U nadolazećim godinama očekuje se naglo povećanje takvih ulaganja.

Viri: Awex Exit promocijski material

Janja Travnik-Jerina, janja.travnik-jerina@www.elektronabava.si

REXEL HR ekipa

info@rexel.hr

Rexel Hrvatska je specijalizirana trgovačka tvrtka i član grupe REXEL, vodećeg svjetskog distributera elektrotehničkog materijala i opreme. Rexel Hrvatska s elektromaterijalom opskrbljuje: elektroinstalacijske tvrtke, industriju, elektrogospodarstvo, telekomunikacije i druge pravne osobe.