Stručnjaci za elektromaterijal

PEKOM – inovativni sustav kabelskih polica i ljestvi

REXEL Hrvatska > Vijesti  > Instalacije  > PEKOM – inovativni sustav kabelskih polica i ljestvi

PEKOM – inovativni sustav kabelskih polica i ljestvi

U Rexelu s ponosom predstavljamo Pekomove napredne i kvalitetne sustave kabelskih polica i ljestvi. Kod nas ćete uvijek pronaći odgovarajuću ponudu polica i pribora za većinu vaših potreba, a mi ćemo se pobrinuti da se vaši projekti pravilno i kvalitetno realizuju opremom po konkurentnim cijenama.

Nova generacija kabelskih polica i ljestvi

Pekom je poznat po stalnom razvoju novih rješenja i unapređenju najkvalitetnijih sustava i kompleta kabelskih polica i ljestvi. Kao dobitnici certifikata neovisnih laboratorija, CE i ISO9001 kupcima osiguravaju visokokvalitetne proizvode koji uz inovativni i patentirani Master Click sustav omogućuju jednostavnu i brzu ugradnju, kao i vrlo konkurentnu cijenu. Njihovi proizvodi prisutni su u cijelom svijetu te se koriste i ugrađuju u najzahtjevnijim projektima.

NA B2B WEBSHOP
Pekom reference

Pekomova rješenja koriste se i u najzahtjevnijim projektima diljem svijeta.

Pekom uporabniki

Jedinstveni Master Click sustav za bržu instalaciju

Montaža PNK polica je vrlo jednostavna. Stavite početnu i sljedeću policu na krajevima jednu na drugu i jednostavno stvorite spoj. Integrirana klik spojnica osigurava izjednačavanje potencijala po cijeloj dužini bez dodatnih elemenata. Zahvaljujući patentiranom sustavu, poklopac PNK se brzo i jednostavno postavlja klikom na policu , bez dodatnih vijaka i stezaljki. Poklopac se može s vrlo jednostavno i brzo ukloniti i ponovno postaviti. Za vruće pocinčane police potrebno je i vijčanje, jer sustav klik gubi svoju funkciju zbog toplinske obrade tijekom vrućeg pocinčavanja.

 

U ponudi imamo više vrsta kabelskih polica – ovisno o namjeni korištenja

Kabelske police koriste se za površinsku kabelsku distribuciju u zgradama, cestovnoj infrastrukturi, elektrodistribucijama, telekomunikacijama itd. Ovisno o namjeni korištenja razlikujemo tri glavna seta nosača kabela: perforirane, pune ili mrežaste. Izrađuju se od različitih materijala (željezo ili nehrđajući čelik), koji se površinski obrađuju hladnim ili toplim pocinčavanjem – ovisno o namjeni korištenja u različitim prostorijama i vremenskim uvjetima. Police i ljestve su površinski galvanski zaštićene (pocinčane) i otporne na koroziju ako se koriste u zatvorenim i suhim prostorijama. Za vlažne prostorije ili vanjsku upotrebu preporučamo police s površinskom zaštitom od vrućeg pocinčavanja, jer u postupku zaštitne obrade između metalne podloge i zaštitnog sloja cinka, potonji stvara mnogo otporniju metaluršku vezu. Za najzahtjevnije atmosferske uvjete potrebna je uporaba polica i ljestava od nehrđajućeg čelika (nehrđajućeg čelika).

Pekom vrste polic

1. Mrežni nosači kabela – dizajnirani za površinske kabelske kanale – posebno u industriji, gdje je potreba za čistoćom ili odvođenjem topline veća i gdje je potrebna jednostavna kontrola kabela. Dostupne su u različitim širinama (50-600 mm), visinama (50 i 110 mm), duljinama (2 i 3 m). Sastoje se od jednostavnog klik sustava.

2. LNK kabelske ljestve – za izradu nadgradnih kabelskih trasa većih dimenzija. Dostupne u različitim visinama (50, 60 i 110 mm), širinama (100-600 mm), dužinama (2 i 3 m) i materijalima: hladno pocinčani, vruće pocinčani ili nehrđajući čelik.

3. PNK kabelska polica – polica s integriranom Klik Master spojnicom koja ne zahtijeva dodatne elemente za spajanje i osigurava izjednačavanje potencijala po cijeloj dužini. Dostupne su u različitim visinama (50-110 mm), širinama (50 – 600 mm), dužinama (2, 3 i 6 m) i materijalima: hladno ili vruće pocinčano. Zbog perforacija promjera 11 mm (uz nužnu ventilaciju) omogućuje direktno pričvršćivanje navojnom šipkom ili zidnim nosačima u veličini od 50 do 600 mm.

4. Vatrootporne kabelske police E90 – PNK police s povećanom vatrootpornošću.

5. Inox izvedba PNK kabelskih polica – namijenjena za korištenje u zahtjevnijim atmosferskim uvjetima. U slučaju rezanja police, rubovi potonjeg ne korodiraju.

Primjeri različitih izvođenja montaže

galvanski poj klik sistemaPrikaz mjernog galvanskog spoja dvaju nosača kabela spojenih klik sustavom (priključna točka na bočnoj i donjoj strani kanala).

 

NA B2B WEBSHOP

 

Prelistajte katalog

REXEL HR ekipa

info@rexel.hr

Rexel Hrvatska je specijalizirana trgovačka tvrtka i član grupe REXEL, vodećeg svjetskog distributera elektrotehničkog materijala i opreme. Rexel Hrvatska s elektromaterijalom opskrbljuje: elektroinstalacijske tvrtke, industriju, elektrogospodarstvo, telekomunikacije i druge pravne osobe.