Stručnjaci za elektromaterijal

Pametan život – pametne kuće s Gewissom

REXEL Hrvatska > Vijesti  > Instalacije  > Pametan život – pametne kuće s Gewissom
pametni-dom-aplikacija

Pametan život – pametne kuće s Gewissom

Gewiss Vam predstavlja cjelovito i inovativno rješenje za kućnu automatizaciju. Sustav je zasnovan na tehnologiji u oblaku i koristi pametne prijelaze s aplikacijom za jednostavno i intuitivno upravljanje čak i najsloženijih funkcija. Prednosti aplikacije su napredna povezanost, intuitivna aplikacija, jednostavno programiranje i Microsoft Azure platforma u oblaku.
Aplikacija vam omogućuje pružanje sigurnosti, kontrolu energije, kontrolu klime i korištenje mnogih drugih naprednih funkcija i složenih scenarija.

Nadzor – mobilna aplikacija – Happy Home

Prednosti primjene
 • Napredno povezivanje (pametna sučelja omogućuju komunikaciju s KNX, ZigBee, WiFi i LAN protokolima kako bi se osigurala potpuna povezanost i integracija s Gewissovim rješenjima za stambene sustave).
 • Platforma u oblaku (sučelje obavlja funkcije sustava koristeći oblak Microsoft Azure, koji jamči potpunu sigurnost pri sinkronizaciji i arhiviranju podataka).
 • Intuitivna aplikacija (aplikacija koja se može koristiti na računalu i telefonu omogućuje upravljanje svim automatiziranim funkcijama na iznimno intuitivan način, bilo lokalno ili daljinski).
 • Jednostavno programiranje (konfiguracija sučelja je jednostavna i intuitivna: svaka funkcija podešava se izravno u oblaku s nizom jednostavnih “digni&spusti” operacija).
 • Napredno povezivanje (pametna sučelja omogućuju komunikaciju s KNX, ZigBee, WiFi i LAN protokolima kako bi se osigurala potpuna povezanost i integracija s Gewissovim rješenjima za stambene sustave).

aplikacija

Sigurnost

Reprodukcija slika sa sigurnosnih kamera, tehnički alarmi (dim, voda, …), senzori prisutnosti i signalizacije statusa – zatvoreno/otvoreno ulaznih vrata i prozora.

aplikacija4

Kontrola klime

Grafički prikaz podataka i funkcija za kontrolu područja na tjednoj bazi, uključujući sobne termostate, kontrolu vlažnosti, kontrolu temperature i rada bojlera.

aplikacija3

Napredne funkcije

Izrada i implementacija složenih scenarija, vremenskog programiranja (npr. zalijevanje vrta), analiza povijesti potrošnje, pogreške u sustavu i alarmima izravno na aplikaciji, kao i putem e-mail obavijesti.

aplikacija5

Upravljanje energijom

Vizualizacija i kontrola potrošnje energije, kao i povijest potrošnje vode i plina korištenjem pametnih brojila.

aplikacija6

Udobnost

termostat

 • Mogućnost kontrole rasvjete, pomicanja zavjesa, žaluzina i mnoge druge prednosti u kombinaciji s učinkovitim sustavom kontrole temperature, vlažnosti i kvalitete zraka korisniku jednostavnim dodirom pruža visoku razinu komfora.
  THERMO ICE je rješenje koje omogućuje pametnu kontrolu temperature i time 30% uštede energije. Dizajniran je za korisnike koji žele daljinski i lokalno upravljati temperaturom kod kuće. Sustav kontrole klime može se podesiti točno na odgovarajuću temperaturu bilo kada i bilo gdje bez nepotrebnog gubitka energije.
  • THERMO ICE je glatka staklena ploča, dostupna u bijeloj, crnoj i titanium boji. Opremljena je kontrolama osjetljivim na dodir, RGB kružnim klizačem i LED zaslonom. Za profinjen i suvremen dizajn, THERMO ICE je dobio prestižnu nagradu IF Design 2016 u kategoriji Building Automation.
  • THERMO ICE može uključivati i integrirani WiFi sustav za brzo i intuitivno upravljanje pametnim telefonima ili tabletom (iOS i Android).
 • PUSH-BUTTON NADZORNI PANELI su elegantni KNX kontrolni sustavi sa svjetlećim RGB ICE Touch KNX s gumbima koji sadrže 4 do 6 kanala i površinom koja reagira na pritisak.

Sigurnost

senzor

RESTART AUTOTEST unutar deset sekundi ponovno aktivira sustav i povremeno automatski testira trenutnu učinkovitost stambene zaštite, svakih 28 dana bez ručne intervencije. Autotest je povezan s internetom putem Wi-Fi mreže, gdje korisnici Gewiss aplikacije Happy Home mogu daljinski nadzirati i status stana u realnom vremenu.

 • ZAŠTITA OD ELEKTRIČNIH UDARA – Električni udari visokog napona glavni su uzrok neispravnosti svih elektroničkih uređaja priključenih na sustav. Najopasniji za ljude i sustave su izravni udari munje. Zbog toga je Gewiss za zaštitu od munja osmislio niz LST zaštitnih uređaja koji jamče sigurnu zaštitu od oštećenja cijelog električnog sustava.
 • TEHNIČKI ALARMI ZA PLIN I VODUSenzori za detekciju metana/UNP-a i detekciju poplava poboljšavaju sigurnost u kući kroz kontinuirano praćenje. Detektori provjeravaju prisutnost opasnih tvari u vašem domu i, u prisutnosti opasnih tvari, automatski zatvaraju središnji plinski ventil. Senzor za vodu provjerava prisutnost tekućina s višestrukim kućnim senzorima i bežičnom ZIGBEE vezom koja može blokirati vodeni ventil.

Štednja i održivost

avto-na-struju

 • Napredni sustavi upravljanja energijom kontinuirano mjere i kontroliraju potrošnju. Uporaba tehnologije LED osvjetljenja za različita okruženja pruža važne ekonomske prednosti kao i smanjenje utjecaja na okoliš.
 • Punjači JOINON HOME namijenjeni su svakodnevnoj uporabi tijekom dužeg razdoblja parkiranja ispred privatnih kuća i stambenih blokova. Njihova maksimalna nazivna snaga iznosi 4,6 kW i programirana su za podešavanje početnog vremena ili nižih vrijednosti snage. Gewissovi stubovi za punjenje pogodni su za punjenje bilo kojeg automobila na tržištu i dostupni su s priključcima Tip 1 i Tip 2.
 • ENERGETSKI MJERAČI GEWISS nude obitelj digitalnih jednofaznih mjerača energije za mjerenje aktivne energije i snage (isporučene i apsorbirane) zajedno s drugim parametrima (voltaža, jakost struje, faktor snage i frekvencija). Na taj način možemo pratiti trendove potrošnje energije u vašem domu s istaknutim područjima veće i manje potrošnje energije. Mjerači energije su također dostupni u trofaznoj verziji u skladu s direktivom MID.

 

 

 

SMART 3 LED ŠTEDNE ŽARULJE

smart-3 - led

SMART 3 LED Smart (3) su vodootporne žarulje u elegantnom i kompaktnom dizajnu s visokom razinom IP zaštite. Svjetiljka je prilagodljiva svakom okruženju i jednostavna je za ugradnju i održavanje. Gewiss žarulje pružaju optimalnu vizualnu udobnost i prosječno smanjenje potrošnje energije do 50% u usporedbi s tradicionalnim uređajima do 120 lumena/W. Postoji i mogućnost uključivanja zatamnjenja (DALI, 1-10V), što ima ključni utjecaj na energetsku učinkovitost u novim i obnovljenim zgradama.

REXEL HR ekipa

info@rexel.hr

Rexel Hrvatska je specijalizirana trgovačka tvrtka i član grupe REXEL, vodećeg svjetskog distributera elektrotehničkog materijala i opreme. Rexel Hrvatska s elektromaterijalom opskrbljuje: elektroinstalacijske tvrtke, industriju, elektrogospodarstvo, telekomunikacije i druge pravne osobe.