Stručnjaci za elektromaterijal

Novac leži na krovu. Pročitajte i pokupite ga!

REXEL Hrvatska > Savjeti  > Novac leži na krovu. Pročitajte i pokupite ga!

Novac leži na krovu. Pročitajte i pokupite ga!

Elektrana Net metering je pravi način za samoopskrbu, uštedu i zaradu. Novac leži na krovu, zato vam predstavljam elektranu – Net metering sustav, koji vam može pomoći pri samoopskrbi električnom energijom, a pritom dugoročno štedite mnogo novca.

Sustav je izuzetan prvenstveno zbog dvije stvari:

  • ne košta ništa,
  • nakon 8 do 10 godina čak donosi uštede u iznosu mjesečnog računa za električnu energiju/mjesečni najam.

Sustav Net metering (što znači po sustavu neto mjerenja) na vašem krovu osigurava učinkovitu pretvorbu sunca u vašu štednju u eurima.

Posebno je interesantno ulaganje u Net metering zbog činjenice da Eko fond nudi subvencije za kupnju (180 € za svaki kWp instalirane snage; provjeri na Eko fondu), kao i kredit (do 10 godina) za kupnju (provjeri na Eko fondu).

Međutim, ne radi se o normalnoj otplati kredita, jer plaćate ratu kredita umjesto računa za struju. Dakle, investicija vas u ukupnom zbroju ne košta ništa, jer na svom krovu proizvedete dovoljno električne energije kako biste zadovoljili vlastitu potrošnju i tako otpada plaćanje računa za struju. U sljedećih osam godina, kada se investicija otplati, a vi još uvijek proizvodite električnu energiju kako biste zadovoljili svoje potrebe, imate 70 € niže troškove kućanstva. Možemo također reći da imate toliko prihoda! Naravno, ovaj iznos varira od slučaja do slučaja, a vrijedi ako je vaš trenutni račun za struju oko 83 €. Rasipnije će uštedjeti čak i više (vlasnici električnih vozila i/ili toplinskih crpki) jer će kapacitet elektrane i dobivena energija biti proporcionalne Vašoj prosječnoj mjesečnoj potrošnji. Dakle, ako obično trošite više od 83 € mjesečno, elektrana će imati odgovarajuće veći kapacitet, a vaše uštede na duže staze bit će veće.

Jeste li zabrinuti zbog održivosti vaše investicije i vaše odluke?

Ne brinite. Predviđeni životni vijek elektrane je 30 godina, s jamstvenim rokom od 12- 25 godina (mogućnost dokupa s 12 na 25 godina). Dakle, na pozitivnoj ste nuli za otprilike osam godina, a preostale 22 godine ste u plusu. Nije loše, zar ne?

Odluka nije odlična samo s vašeg osobnog stajališta, odnosno u smislu poboljšanja vašeg dugoročnog financijskog položaja i povećanja vaše financijske stabilnosti. Ovom investicijom također ćete poboljšati kvalitetu života svih nas i dokazati da vam je stalo za naše zajedničko ljepše i čišće sutra.

“S ovom investicijom poboljšat ćete kvalitetu života svih nas …”

Jeste li oduševljeni? Jeste li zainteresirani? Brine vas samo još izvedba?

Prepustite to našim stručnjacima iz Elektronabave. Pripremit će vam idejni projekt elektrane i pripremiti njezin financijski učinak i uštede. Osim toga, naša je zadaća dimenzioniranje elektrane, izračun uštede, izračun roka otplate … I ne samo to, za vas sređujemo i papirologiju, prikupljamo suglasnosti te se prijavljujemo za dodjelu bespovratnih sredstava. Samo je korak do uspjeha … i već smo zajedničkim snagama POBIJEDILI!

Jesmo li vas uvjerili? Pošaljite svoj upit u vezi elektrane, povežite se s nama za bolju budućnost te nas kontaktirajte.

Još oklijevate?

Možete ostati i dalje pasivni i žaliti se na toplinu, nisku plaću, račune, dim i smog. Ali možemo i zajedno krenuti u akciju i zajedničkim snagama mijenjati svijet na bolje. Vaš novac leži na krovu od pamtivijeka, a s mjerom neto mjerenja (Net metering) mogućnost i priliku dobili su i pojedinci. Naime, Net metering je izričito osmišljen za male potrošače snage do 63 A, kao i za male tvrtke s priključnom snagom od 63 A, veći potrošači i industrija ne mogu iskoristiti ovu mjeru.

Ovo je zaista sjajna prilika. Iskoristite tu priliku…

Nekad je doista bila istinita izreka: “Novac leži na podu, sagni se i pokupi ga.” Danas možemo dodati: “Ne samo na podu, već i na krovu!«

REXEL HR ekipa

info@rexel.hr

Rexel Hrvatska je specijalizirana trgovačka tvrtka i član grupe REXEL, vodećeg svjetskog distributera elektrotehničkog materijala i opreme. Rexel Hrvatska s elektromaterijalom opskrbljuje: elektroinstalacijske tvrtke, industriju, elektrogospodarstvo, telekomunikacije i druge pravne osobe.