Stručnjaci za elektromaterijal

Kompaktni prekidači Legrand DPX3-zaštita niskonaponskih instalacija

REXEL Hrvatska > Vijesti  > Instalacije  > Kompaktni prekidači Legrand DPX3-zaštita niskonaponskih instalacija

Kompaktni prekidači Legrand DPX3-zaštita niskonaponskih instalacija

Kompaktni prekidači koriste se za kontakt i zaštitu niskonaponskih instalacija u velikim stambenim zgradama, poslovnim prostorima i industrijskim zgradama. Pružaju pouzdanu zaštitu od preopterećenja i kratkih spojeva. Mogu se koristiti i kao glavni prekidači. Prekidač obavlja istu funkciju kao i rastalni osigurači s tom razlikom što se prekidač, za razliku od osigurača, nakon prekida strujnog kruga i otklanjanja kvara može ponovno uključiti.

Kompaktni prekidači DPX3 i kompaktni rastavni prekidači

Kompaktni prekidači DPX³, s četiri veličine kućišta, pokrivaju nazivne struje do 1600 A i pružaju preciznu i pouzdanu zaštitu, također nude mnoge prednosti za razvodne kutije niskog napona. Širok raspon različitih značajki i opcija pokriva zahtjeve svih načina ugradnje. Sveobuhvatna ponuda dodatne opreme omogućava jednostavan rad i održavanje. Kompaktni prekidači DPX³ su potpuno kompatibilni s modularnim razdjelnicima.

legrand

Osim sklopne funkcije, prekidači Legrand DPX3 također nude zaštitu od preopterećenja i kratkog spoja. Rastavni prekidači imaju samo sklopnu funkciju.

 Tablica značajki kompaktnih prekidača Legrand DPX3

DPX3 obitelj ima četiri strujna i, shodno tome, dimenzionalna razreda veličine. Razredi imaju različite mogućnosti za priključivanje vodiča ovisno o snazi.

Prekidači imaju različite tipove zaštitnih okidača: termomagnetski (TM) ili elektronički (S1, S2; Sg) ovisno o razredu veličine.

Elektroničke zaštitne jedinice s mjernim modulom opremljene su akumulatorima za napajanje tako da je moguće postavljanje zaštite i pregled događaja čak i kada prekidač nije pod naponom.

Razred struje- kompaktni prekidači DPX³ za nazivne struje od 16 do 1600A. Prekidači mogu imati različite kapacitete kratkog spoja:

Icu = 25 kA, Icu = 36 kA, Icu = 50 kA, Icu = 70 kA, Icu = 100 kA

Zaštita od preopterećenja, podesiva:

  • za termo-magnetsku zaštitu: 0,8-1- kratnik nazivne struju
  • za elektroničku zaštitu: 0,4-1-kratnik nazivne struje

Zaštita od kratkog spoja – fiksna kod modela 160TM, podesiva za druge u omjeru n-kratnika nazivne struje.

legrand

Prednosti serije DPX3

Daljinsko upravljanje za lakši rad

Motorni pogoni omogućuju daljinski nadzor prekidača kako bi odgovarali i najzahtjevnijim radnim uvjetima.

Napon upravljanja pogonom:

  • 24V AC / DC
  • 230V A
  • Opcionalno – 48 V AC / DC

Motorni pogoni za prekidače DPX³ 160 i 250 postoje u dvije verzije, prednji ili bočni.

Integrirani mjerni modul – DPX3 250, DPX3 630, DPX3 1600

Integrirani mjerni modul elektroničke zaštite omogućuje praćenje električnih parametara i potrošnje električne energije bez dodatnih uređaja izravno na prekidaču ili s prilagođenim RS485 sučeljem na udaljenom računalu, pametnom telefonu ili tabletu.

Jednostavna ugradnja

Pomoćni kontakti, isklopne zavojnice i podnaponske zavojnice jednostavno se ugrađuju u tvornički sastavljena ležišta.

legrand

 

REXEL HR ekipa

info@rexel.hr

Rexel Hrvatska je specijalizirana trgovačka tvrtka i član grupe REXEL, vodećeg svjetskog distributera elektrotehničkog materijala i opreme. Rexel Hrvatska s elektromaterijalom opskrbljuje: elektroinstalacijske tvrtke, industriju, elektrogospodarstvo, telekomunikacije i druge pravne osobe.