Stručnjaci za elektromaterijal

PEKOM – inovativni sistem kabelskih polica i ljestvi

REXEL Hrvatska > Vijesti  > Instalacije  > PEKOM – inovativni sistem kabelskih polica i ljestvi
Pekom police kabelski razvod

PEKOM – inovativni sistem kabelskih polica i ljestvi

Nova generacija kabelskih polica i ljestvi

Pekom je prepoznatljiv po svom neprekidnom razvoju novih rješenja i inovacija najkvalitetnijih sistema i sustava kabelskih polica i ljestvi. Kao primatelji certifikata neovisnih laboratorija CE i ISO9001 kupcima osiguravaju visoko kvalitetne proizvode, koji inovativnim i patentiranim sistemom Master klik omogućavaju jednostavnu i brzu montažu kao i vrlo konkurentnu cijenu. Njihovi proizvodi su prisutni po cijelom svijetu te ih upotrebljavaju i ugrađuju i u najzahtjevnije projekte.

Pekom reference

Pekomova rješenja se upotrebljavaju i u najzahtjevnijim projektima po cijelom svijetu.

Pekom uporabniki

Jedinstveni sistem Master klik za brzu montažu

Montaža PNK polica je vrlo jednostavna. Početnu i sljedeću policu na krajevima namjestimo jednu na drugu i jednostavnim pritiskom napravimo spoj polica. Integrirana klik spojnica osigurava izjednačenje potencijala na cijeloj dužini bez dodatnih elemenata. Poklopac kabelske police PNK se zbog patentiranog sistema brzo i jednostavno namjesti klikom na kabelsku policu, isto tako bez dodatnih vijaka i spojnica. Poklopac kabelske police je moguće vrlo jednostavno i brzo odstraniti te ponovno namjestiti. Kod vruće cinčanih polica je potrebno i pritezanje vijcima jer klik sistem zbog temperaturne obrade kod vrućeg cinčanja gubi funkciju.

Nudimo više vrsta kabelskih polica – s obzirom na vrstu upotrebe

Kabelske police se upotrebljavaju za dodatne razvode kabela po objektima, cestovnoj infrastrukturi, elektrodistribuciji, telekomunikacijama, itd. S obzirom na namjenu razlikujemo tri glavne grupe kabelskih polica: perforirane, pune i mrežaste. Izrađene su od različitih materijala (željezo ili inox), čija se površina obradi hladnim ili vrućim cinčanjem – s obzirom na svrhu njihove upotrebe u različitim prostorima i vremenskim uvjetima. Police i ljestve su na površini galvanski zaštićene (pocinčane) i otporne na koroziju ako ih želite upotrijebiti u unutarnjim i suhim prostorima. Za vlažne prostore ili upotrebu vani preporučujemo police s površinskom zaštitom vrućim cinčanjem, jer se u samom procesu zaštitne obrade, između metalne podloge i slojem cinka stvara mnogo otpornija metalurška veza. Za najzahtjevnije atmosferske uvjete je potrebna upotreba nehrđajućih (inox) polica i ljestvi.

Pekom vrste polic

1. Mrežne kabelske police– namijenjene su dodatnim kabelskim razvodima – prije svega u industriji i tamo gdje je potreba po čistoći ili odvođenju topline veća te gdje se zahtijeva jednostavan pregled kabelske trase. Dostupne su u različitim širinama (50-600 mm), visinama (50 i 110 mm), dužinama (2 i 3 m). Sastavljaju se jednostavnim klik sistemom. 2. Kabelske ljestve LNK– za izradu dodatnih kabelskih trasa većih dimenzija. Na raspolaganju su različitih visina (50, 60 i 110 mm), širina (100-600 mm), dužina (2 i 3 m) te materijala: hladno cinčane, vruće cinčane ili inox. 3. Kabelske police PNK – kabelske police s integriranom brzom klik spojnicom Klik Master, koja za spajanje ne treba nikakvih dodatnih elemenata te osigurava izjednačenje potencijala na cijeloj dužini. Na raspolaganju su različite visine (50-110 mm), širine (50 – 600 mm), dužine (2, 3 i 6 m) i materijali: hladno ili vruće cinčano. Zbog perforacija s promjerom 11 mm (pored potrebnog provjetravanja) omogućavaju neposredno montažu s navojnim šipkama ili zidnim nosačima u veličini od 50 do 600 mm. 4. Požarno otporne kabelske police E90 – PNK police s povećanom požarnom otpornošću. 5. Inox kabelske police PNK – Inox izvedba kabelske police PNK, namijenjene za upotrebu u zahtjevnijim atmosferskim uvjetima. U slučaju rezanja polica, rubovi ne korodiraju.

Primjeri različitih izvedbi montaže

galvanski poj klik sistema

Prikaz mjerenja galvanske povezanosti dviju kabelskih polica spojenih klik sistemom (mjesto spajanja sa strane i s donjeg dijela kanala).

Proizvodi na Webshopu

Prelistajte katalog

PEKOM – prikaz funkcioniranja Master klik sistema

REXEL HR ekipa

info@rexel.hr

Rexel Hrvatska je specijalizirana trgovačka tvrtka i član grupe REXEL, vodećeg svjetskog distributera elektrotehničkog materijala i opreme. Rexel Hrvatska s elektromaterijalom opskrbljuje: elektroinstalacijske tvrtke, industriju, elektrogospodarstvo, telekomunikacije i druge pravne osobe.